- Section C : Manufacturing
- Division 10 : Manufacture of food products
- Group 10.2 : Processing and preserving of fish, crustaceans and molluscs
- Class 10.20 : Processing and preserving of fish, crustaceans and molluscs
Sub-class 10.20Z : Processing and preserving of fish, crustaceans and molluscs
Nomenclatures
Last updated on: 02/14/2025
This sub-class includes
-
la préparation et la conservation de poissons, de crustacés et de mollusques par congélation, surgélation, séchage, cuisson, fumage, salage, saumurage, mise en conserve, etc.
-
la préparation de produits à base de poissons, de crustacés et de mollusques (filets de poisson, laitances, caviar et ses succédanés, etc.)
-
la production de farines de poissons destinées à l'alimentation humaine ou animale
-
la production de farines et de solubles à partir de poissons et d'autres animaux aquatiques impropres à la consommation humaine
This sub-class includes also
-
les activités des navires se livrant uniquement à la transformation et à la conservation du poisson
-
la transformation d'algues marines
This sub-class doesn't include
-
la transformation et la conservation du poisson sur des navires se livrant à la pêche en mer (cf. 03.11Z)
-
la transformation des baleines à terre ou à bord de bateaux spécialement équipés (cf. 10.11Z)
-
la production d'huiles et de matières grasses à partir de substances marines (cf. 10.41A)
-
la production de plats préparés à base de poissons (cf. 10.85Z)
-
la fabrication de potages à base de poissons (cf. 10.89Z)
-
le conditionnement des poissons, crustacés et mollusques par les mareyeurs (cf. 46.38A)
Associated products null
10.20.11 – Fish fillets and other fish meat (whether or not minced), fresh or chilled
10.20.12 – Fish livers and roes, fresh or chilled
10.20.14 – Fish fillets, frozen
10.20.15 – Fish meat (whether or not minced), frozen
10.20.16 – Fish livers and roes, frozen
10.20.21 – Fish fillets, dried, salted or in brine, but not smoked
10.20.23 – Fish, dried, whether or not salted, or in brine
10.20.24 – Fish, including fillets, smoked
10.20.25 – Fish, otherwise prepared or preserved, except prepared fish dishes
10.20.26 – Caviar and caviar substitutes
10.20.31 – Crustaceans frozen, dried, salted or in brine
10.20.32 – Molluscs, frozen, dried, salted or in brine
10.20.33 – Other aquatic invertebrates and seaweed, frozen, dried, salted or in brine
10.20.91 – Smoking and other preservation and preparation services for manufacture of fish products