- Section C : Manufacturing
- Division 10 : Manufacture of food products
- Group 10.4 : Manufacture of vegetable and animal oils and fats
- Class 10.41 : Manufacture of oils and fats
Sub-class 10.41A : Manufacture of crude oils and fats
Nomenclatures
Last updated on: 02/14/2025
This sub-class includes
-
la production d'huiles végétales brutes : huiles d'olive, de soja, de palme, de tournesol, de coton, de navette, de colza, de moutarde, de lin, etc.
-
la production de farines de graines, de noix ou d'amandes oléagineuses, non déshuilées
This sub-class includes also
-
la production d'huiles et de graisses animales non comestibles
-
l'extraction d'huiles de poissons ou de mammifères marins
-
la production de linters de coton, de tourteaux et d'autres résidus de la production d'huile
This sub-class doesn't include
-
la production et le raffinage du saindoux et d'autres graisses animales comestibles (cf. 10.11Z)
-
la mouture du maïs par voie humide (cf. 10.62Z)
-
la fabrication d'huile de maïs (cf. 10.62Z)
-
la fabrication d'huiles essentielles (cf. 20.53Z)
-
le traitement d'huiles et de graisses par des procédés chimiques (cf. 20.59Z)
Associated products null
10.41.12 – Fats and oils and their fractions, of fish and marine mammals
10.41.21 – Groundnut oil, crude
10.41.23 – Sunflower-seed oil, crude
10.41.24 – Rape, colza and mustard oil, crude
10.41.29 – Other vegetable oils, crude
10.41.41 – Oil-cake and other solid residues, of vegetable fats or oils
10.41.42 – Flours and meals of oil seeds or oleaginous fruits, except those of mustard
10.41.99 – Sub-contracted operations as part of manufacturing of oils and fats